Home » Newsletter » Welke kleur van sjaal gaat u het best?

Welke kleur van sjaal gaat u het best?

Els Tibau

Kleuren doen u kleur bekennen!
De kleur van de kleding die u kiest zegt veel over uw persoonlijkheid… of hoe u wilt gezien worden door anderen.
Zwart betekent dat u een serieus iemand bent en niet met u laat sollen. Wit wijst erop dat u een eerlijk iemand bent. Blauw wekt vertrouwen en hoe donkerder het blauw, hoe meer mensen u gaan vertrouwen. Grijs is neutraal en daardoor de beste kleur voor een zakenman of -vrouw. Rood doet u dan weer dynamisch overkomen, als iemand met passie.

Geen vaste regels maar….
Hoewel er geen vaste regels zijn, houdt u wel best rekening met uw huidskleurtype en met wat u verder draagt, om de juiste kleur van uw bontsjaal of bontkraag te kiezen. Voor het bepalen van uw juiste huidskleur en vervolgens de juiste kleur van uw kleding te bepalen hoeft u geen specialist te raadplegen. In feite kan een beetje basiskennis u al voldoende helpen bij alle aspecten van uw garderobe. Om uw kleurtype te bepalen rolt u uw mouw op en kijkt u naar uw aderen. Blauwe aderen staan gelijk aan een koude huidskleur. Groene aderen staan gelijk aan een warme huidskleur.
Voor warme huidskleuren: kies voor diepere kleuren met goudkleurige tinten zoals geel, oranjerood, roestkleur, olijfgroen, turquoise, diepgroen….
Voor koudere huidskleuren: ga voor lichtere kleuren met blauw- of grijstinten: lichtblauw, marineblauw, lichtpaars, dieppaars, grijs….

Wat is een neutrale sjaalkleur?
Neutraal is niet hetzelfde als saai. Het betekent ook niet alleen zwart, want ook grijs en beige zijn neutrale kleuren. U hoeft een zwarte jas niet te combineren met een zwarte bontsjaal. Grijs is veel veelzijdiger en mooi op zwart. En ook omgekeerd.  Als u zich van uw gedurfde kant wil laten zien, ga dan eens voor een bordeauxrode of donkergroene bontsjaal of -kraag.

 

Categorie: