Home » Newsletter » Wanneer is uw aankoop iets exclusief?

Wanneer is uw aankoop iets exclusief?

U verwent uzelf met een “exclusieve” sjaal, jas, juweel, wagen…. Dat denkt u althans, want de verkoper heeft u bij de aankoop gezegd dat u iets “exclusief” gekocht hebt. Wanneer kan de verkoper stellen dat iets “exclusief” is?

Wel, dit wordt bepaald door de frequentie dat u datzelfde product in het straatbeeld tegenkomt. Voor de Belgische markt is er een soort stelregel bij luxe-merken die stelt dat wanneer de verkoop van een product de grens van 4.000 exemplaren overstijgt, de kans groot is dat u dit product geregeld in het straatbeeld zal zien en het dus zijn exclusief karakter verliest. Wanneer de verkoop onder de 500 stuks blijft dan is de kans klein dat u uw “exclusieve” aankoop ooit ergens in het straatbeeld tegenkomt. Dus bij een oplage van minder dan 500 stuks in België kan men effectief van een exclusief product spreken.

Wie in de onze webshop zichzelf verwent met iets “exclusief” mag zeker zijn dat zijn aankoop effectief “exclusief” is, want wij maken nooit 500 stuks van hetzelfde item. 

Categorie: